Reserves públiques d’aparcament

Definició 

Les reserves públiques d'aparcament són places d’aparcament reservades per a les persones amb mobilitat reduïda que són titulars d’una targeta d’aparcament.

Faciliten a aquestes persones la mobilitat per la ciutat i l'apropament als serveis públics perquè puguin exercir amb la màxima comoditat possible els seus drets i deures com a ciutadans i ciutadanes.

Aquestes places d’aparcament s’han creat per tal de dotar de més recursos les persones amb discapacitat i es garanteixi la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans i totes les ciutadanes.

Requisits 
  • Disposar de la targeta d'aparcament
Tràmits 
  • No hi ha cap tràmit associat sempre que es disposi de la targeta d'aparcament
Observacions 

Per tal que aquest recurs sigui una eina útil per millorar els serveis del districte, cal respectar-ne els usos. Per això és imprescindible saber que les reserves:

  • Són d’ús exclusiu per a persones amb discapacitat. Per a les persones que no disposen de la targeta, hi ha altres espais on es pot deixar el vehicle.
  • Són un servei per millorar la mobilitat pel districte i l’accés als serveis públics. Per tant, cal utilitzar-les amb aquesta finalitat i no com un aparcament privat.
  • Tot i no tenir horari limitat, les han d’utilitzar diverses persones. Això vol dir que només s’han d’ocupar el temps necessari per fer les gestions corresponents.

La guia de recursos informa sobre els recursos, ajuts i beneficis que han estat considerats d’interès per a les persones amb discapacitat que resideixen a la ciutat de Barcelona.

Són recursos propis de l’Ajuntament de Barcelona i també d’altres administracions, raó per la qual et recomanem que consultis els enllaços de l'apartat 'Més informació' per assegurar-te que sigui la darrera versió actualitzada.

Si hi detectes qualsevol error o trobes que hi manca algun recurs, informa’ns-en a través d’aquest formulari​.

Comparteix aquest contingut