Suport al bany a les platges

Definició 

A Barcelona entenem l'accessibilitat com a element integral del disseny de qualsevol espai públic de la ciutat. Així, creiem que l'adaptació de les platges no s'ha de limitar només a l'habilitació de punts concrets destinats al bany de les persones amb certs tipus de limitacions funcionals, sinó que ha de ser una característica definitòria del planejament del conjunt de les platges, integrada en el seu disseny original. Sobre la base d'aquesta accessibilitat general es defineix un servei específic de suport al bany per a aquelles persones amb mobilitat reduïda que necessiten suport per entrar i sortir de l'aigua.

A Barcelona totes les platges són accessibles i estan pensades per a l'accés i gaudi de tots els usuaris i usuàries, també d'aquells que tenen alguna limitació en la seva mobilitat. Disposen de reserves d'aparcament amb itineraris accessibles fins a la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos adaptats, passeres de fusta fins a l'aigua i dutxes adaptades amb cadires. També compten amb transport públic adaptat que facilita l'accés a les platges.

A més, algunes platges compten també amb un servei de suport al bany adreçat a aquelles persones que tenen mobilitat reduïda i necessiten ajuda personal i tècnica per poder accedir a l'aigua. Aquestes platges disposen, a més de les característiques abans esmentades, d'una caseta vestidor, cadires amfíbies, grua elevador, armilles salvavides i para-sols, i compten amb personal tècnic i voluntari que déna suport a les persones amb mobilitat reduïda per entrar i sortir del mar i gaudir del bany. Aquesta modalitat s'aplica a les platges de la Nova Icària i Barceloneta i a la Zona de Banys del Fòrum.

Requisits 
  • Cal tenir una discapacitat amb mobilitat reduïda que justifiqui l'ús del servei
Tràmits 
  • L’accés al servei de suport al bany per a persones amb mobilitat reduïda, es pot fer individualment o en grup organitzat (es considera un grup amb un nombre igual o superior a tres usuaris). En el primer cas no es requereix cap tipus de demanda o sol·licitud prèvia.
  • En el cas d’un grup organitzat, per garantir la qualitat del servei, és necessari sol·licitar una cita prèvia. Consulta al següent enllaç la informació d’aquest servei.
  • Sol·licitud servei acompanyament al bany a les platges de Barcelona ciutat (properament facilitarem el correu electrònic a través del que es podrà fer la sol·licitud)

La guia de recursos informa sobre els recursos, ajuts i beneficis que han estat considerats d’interès per a les persones amb discapacitat que resideixen a la ciutat de Barcelona.

Són recursos propis de l’Ajuntament de Barcelona i també d’altres administracions, raó per la qual et recomanem que consultis els enllaços de l'apartat 'Més informació' per assegurar-te que sigui la darrera versió actualitzada.

Si hi detectes qualsevol error o trobes que hi manca algun recurs, informa’ns-en a través d’aquest formulari​.

Comparteix aquest contingut