Transport. Servei Públic de Transport Especial

El Servei Municipal de Transport Especial de Barcelona és un servei públic de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona complementari al transport públic i pensat per ser utilitzat únicament quan no hi ha transport públic regular adaptat.

El poden demanar les persones amb mobilitat reduïda que tenen la targeta blanca, una acreditació que es pot tramitar a les Oficines d'Atenció a la Ciutadania municipals. Per obtenir-la cal disposar d'un certificat de discapacitat amb barem de mobilitat reduïda reconegut.

Els viatges es poden fer per i entre els municipis de Barcelona, Badalona, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

El servei està disponible tots els dies l'any i disposa d'una flota integrada d'autobusos i taxis.

Durant el 2014 el servei va atendre a 4.845 persones, de les quals 803 van ser usuaris de serveis fixos i 4.542 dels esporàdics. Es van realitzar 331.710 viatges, dels quals 157.601 van ser de serveis fixos i 174.109 d’esporàdics. Durant els darrers anys el servei ha experiment un increment continuat de la demanda i les xifres actuals de viatges realitzats gairebé dupliquen les del 2009.