Barcelona escull per primera vegada en un concurs públic la imatge per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Barcelona escull per primera vegada en un concurs públic la imatge per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

26/09/2018 - 07:54

La creació guanyadora, que és obra de Marcos Alfonso García, ha estat escollida entre 27 propostes diferents. El jurat també ha lliurat un segon premi a la Fundació TEAS i un accèssit a Melissa Heredia, de la Fundació Catalana síndrome de Down.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest dimarts els premis corresponents al primer concurs públic per dissenyar la imatge del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2018, una jornada que se celebrarà el proper 3 de desembre amb el lema ‘Sumem capacitat, sumem diversitats’. Durant aquest dia la ciutat acollirà un ampli ventall d’activitats obertes a tothom amb l’objectiu de sensibilitzar l’opinió pública sobre la necessitat de continuar treballant per una societat per a tothom, així com dels beneficis i la riquesa d’una ciutadania amb capacitats diverses. La imatge escollida serà la imatge oficial que s’utilitzarà en tots aquells actes al voltant de la jornada.

En aquesta primera edició del concurs, a la qual s’hi havien presentat fins a 27 propostes diferents, el guanyador ha estat Marcos Alfonso García, que rebrà un diploma i un premi en metàl·lic de 1.200 euros. El jurat del premi ha valorat especialment la claredat, la senzillesa, l’adaptabilitat i accessibilitat visual i comunicativa de la proposta, una imatge que l’Ajuntament de Barcelona difondrà a través dels seus canals de comunicació habituals. El disseny guanyador és un conjunt de figures irregulars arrodonides que recorden figures humanes, de diferents colors, formant el signe “+”.

En segon lloc ha estat reconegut el treball de la Fundació Taller Escola d’Arts Sumptuàries (TEAS), de la qual el jurat n’ha considerat la seva originalitat i els valors de comunitat i diversitat que transmet (a banda del diploma els autors rebran un premi de 300 euros). La proposta de la Fundació TEAS mostra una rotllana amb 13 figures humanes diferents entre elles, pintades amb aquarel·les de molts colors, i al centre, en verd, es pot llegir el lema “Sumem capacitats, sumem diversitats”.

El jurat també ha concedit un accèssit a Melissa Heredia, de la Fundació Catalana Síndrome de Down, per la seva originalitat, frescor i enginy a l’hora de mostrar la suma de diferents capacitats, pel seu dibuix d’un animal format per parts molt diferents de colors vermell, rosa i blau, amb tres rodes, dues ales i una cua.

El premi, organitzat per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), ha estat escollit per un jurat format per deu persones de col·lectius de persones amb discapacitat, de l’àmbit professional del disseny i de la il·lustració i del mateix Ajuntament de Barcelona. L’entrega dels guardons s’ha celebrat en un acte a La Massana Escola d’Art i Disseny que ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i la comissionada de Salut i Diversitat Funcional de Barcelona, Gemma Tarafa i amb una intervenció de Josep Maria Batalla, creatiu i fundador de La Casa de Carlota i membre del jurat, sota el títol ‘La creativitat és la suma de capacitats diferents’.

Comparteix aquest contingut