Construint un món més inclusiu

Construint un món més inclusiu

09/11/2017 - 15:48

El II Congrés Internacional d’Orientació per a la Inclusió, que se celebra a Barcelona del 17 al 19 de novembre, té com a objectiu oferir un espai de reflexió i construcció per incloure diferents mirades que permetin potenciar entorns inclusius mitjançant una visió global i transversal.

Un dels reptes del congrés és reflexionar al voltant dels canvis i les transformacions socials que calen perquè les persones puguin convertir-se en subjectes actius independents en els diferents entorns de la vida: la ciutat, el poble, el barri i el carrer. Per fer-ho, mitjançant una visió global i integrada, és necessari fer propostes inclusives en els àmbits educatiu, cultural, social, laboral i urbanístic, detectant i superant les barreres que impedeixen la inclusió.

El congrés està organitzat per l’Associació Catalana de Psicopedagogia i Orientació i l’Associació Catalana d’Orientació, i ofereix un programa variat i exhaustiu en què participaran personalitats internacionals com Katerina Sergidou, Roger Slee, Tony Booth, Pekka Tukonen i Sergio Rascovan, entre altres.