Prova pilot d'accés dels escúters al metro i al bus

Prova pilot d'accés dels escúters al metro i al bus

21/06/2017 - 14:00

S’inicia una prova pilot d’accés dels escúters a la xarxa de metro i als autobusos regulars de Transports Metropolitans de Barcelona.

Aquesta prova pilot durarà fins el 31 de desembre de 2017 i serà prorrogable fins que s’aprovi el nou Codi d’Accessibilitat. La prova pilot servirà per definir les condicions d’accés dels escúters al transport públic que es regularan en el Codi sempre amb l’objectiu d’afavorir l’accessibilitat i l’autonomia de les persones amb discapacitat o persones grans amb mobilitat reduïda.

Qui pot participar a la prova pilot?

Hi poden participar les persones:

  • Empadronades i residents a la ciutat de Barcelona
  • Que disposin de la valoració de la Generalitat de Catalunya que acrediti la discapacitat i tenir el barem de mobilitat reduïda. En cas de no tenir el barem de mobilitat reduïda, patir alguna malaltia que limiti la mobilitat i acreditar-ho a través d’un informe mèdic del servei públic de salut
  • Que facin servir un escúter que compleixi els requisits tècnics fixats per la Generalitat per garantir la seguretat de qui el porta així com de la resta de persones viatgeres. Consulteu la llista d’escúters per fer la prova pilot.

Com s’ha de sol·licitar la participació a la prova?

Si es compleixen els requisits esmentats, cal anar presencialment amb l’escúter a:

Servei d’Atenció al Públic de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, al carrer València, 344, planta baixa.

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h i tardes en hores convingudes.

Per més informació, per demanar cita prèvia o interpretació en llengua de signes, podeu trucar al 934 132 775 o enviar un correu electrònic a sap@bcn.cat

 

Aquesta prova pilot és possible gràcies al conveni de col·laboració signat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Municipal de Persones amb discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona.