Una cinquantena d'activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Una cinquantena d'activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

19/11/2018 - 14:08

L'Ajuntament de Barcelona commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra el proper 3 de desembre amb una cinquantena d'activitats previstes a tots els districtes de la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que se celebra el proper 3 de desembre amb el lema “Sumem capacitats, sumem diversitats” i una cinquantena d’activitats previstes a tots els districtes de la ciutat, que ja han començat i s’allargaran durant tot el mes de desembre.

D’entrada, el divendres 23 de novembre, en sessió plenària del Consell municipal de l’Ajuntament de Barcelona, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials i presidenta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Sra. Laia Ortiz, llegirà la Declaració institucional de l’Ajuntament de Barcelona per a l’exercici del dret de vot de les persones amb discapacitat amb què l’Ajuntament celebra la reforma de la llei electoral i estableix el compromís de fer efectiu el dret a vot en les properes eleccions municipals i europees, previstes per al mes de maig del 2019, perquè cap persona vegi vulnerat el seu dret de vot o les condicions per exercir-lo.

A més, el mateix 3 de desembre, es farà una jornada de treball conjunta amb les entitats sota el títol “Garantia del dret de vot i l’accessibilitat en els processos electorals”. Serà el tret de sortida del treball conjunt dut a terme entre les entitats i Ajuntament que tindrà com a objectiu elaborar les recomanacions i determinar els suports necessaris per garantir l´accessibilitat en el dret de vot de cadascun dels col·lectius de persones amb discapacitat que serveixin per fer-lo efectiu. Per a més informació sobre aquesta sessió de treball, escriure a ialemany@bcn.cat.

A més, aquests dies, la ciutat acull dos festivals artístics que tenen la discapacitat com a tema central: el festival de teatre i discapacitat Simbiòtic Festival, que ja arriba a la 3a edició; i el 6è Festival Inclús, Festival internacional de cinema i discapacitat de Barcelona.

 

Activitats als districtes

Per altra banda, els districtes de la ciutat han organitzat un munt d’activitats, conjuntament amb les entitats del territori, per commemorar aquest dia. És el cas, per exemple, del V Flashmob de Sant Andreu, una mobilització espontània oberta a tothom amb la cançó de Doctor Prats “Caminem lluny”, que es durà a terme el mateix dia 3 de desembre a les 11h a la Plaça Orfila. Una iniciativa a que s’ha sumat també el districte d’Horta-Guinardó, que aquest any farà el seu II Flashmob a la seu del districte. També ballaran a Nou Barris, amb l’activitat “Vine a ballar amb nosaltres” que es farà el mateix dia 3 de desembre a les 11h al pati de la seu del districte.

Per altra banda, Sarrià-Sant Gervasi farà el seu acte central de commemoració d’aquest dia el 25 de novembre amb activitats programades durant tot el matí. El 29 de novembre es farà la trobada anual de l’Espai d’Inclusió de Les Corts i el 30 de novembre es farà la Festa Cooperem a Ciutat Vella. A Gràcia hi ha un munt d’activitats programades, ente elles, la lectura d’un manifest, elaborat per les entitats del districte, sobre la participació de les persones amb discapacitat en l’oci i l’esport, que es farà el 3 de desembre a la Plaça de la Vila de Gràcia, acompanyat de diferents tallers per a infants. A Sants-Montjuïc, entre d’altres, es durà a terme la sisena Lliga d’Hoquei +, que aquest any comptarà ja amb la participació de 7 equips.

En el cas de Sant Martí, les entitats del districte han previst una activitat de sensibilització interna dirigida a representants polítics i tècnics municipals, que acompanyaran durant un parell d’hores una persona amb discapacitat física en les seves activitats diàries per posar-se en el seu lloc i per recollir les dificultats amb què es van trobant.

Consulteu tota la informació sobre aquestes i les altres activitats previstes al Programa del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

 

Imatge fruit d’un concurs de disseny

Per altra banda, cal destacar que aquest ha estat el primer any en què l’Ajuntament de Barcelona ha determinat la imatge del Dia Internacional a partir d’un concurs de disseny obert a tota la ciutadania. La imatge escollida ha estat la guanyadora entre 27 propostes diferents.

Per seguir tota la informació del Dia Internacional al Twitter

S’estan utilitzant 3 hashtags per seguir tota la informació relacionada amb el Dia Internacional a Twitter:

#DiaInternacionalPersonesDiscapacitat
#SumemCapacitats
#SumemDiversitats

 

Comparteix aquest contingut