Temps per tu per a joves i adults amb discapacitat

És important que els joves i adults amb discapacitat puguin escollir i prendre decisions en aspectes organitzatius i funcionals, ja que malgrat la seva edat, en molts casos són altres, els que segueixen decidint per ells en molts àmbits. Amb aquest objectiu l'estiu del 2012 es va realitzar una experiència pilot al districte d’Horta - Guinardó, consistent en la participació en activitats lúdiques, aprofitant l'oferta de la ciutat. Les activitats les van proposar els mateixos participants, van ser força variades i sempre en horari de tarda. Aquesta experiència va tenir una valoració molt positiva per part de les famílies i també dels propis participants.

L’experiència, iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l'Àrea de Drets Socials i els districtes de la ciutat, s'ha anat estenent a diferents barris de la ciutat.

Què ofereix?

Temps per tu ofereix a les persones adultes amb discapacitat un espai de lúdic socialitzador i de qualitat on aprendre a gestionar el seu temps i garanteix el seu dret al temps de lleure i oci. Alhora que promou la conciliació de la vida laboral, familiar i personal de les persones cuidadores que poden així gaudir de temps propi.

La inscripció a l'activitat és gratuïta, però els participants assumiran el pagament d'aquelles activitats que tinguin un cost associat i el transport. La inscripció restarà oberta durant tot el curs mentre quedin places.

On trobareu Temps per tu?

Districte de Gràcia
Dia: dissabtes, cada quinze dies, de 16.30 a 20 h
Lloc: Centre de Cultura Popular La Violeta, c. Maspons, 6
Inici: 1 d’octubre

Districte de Les Corts
Dia: dissabtes, cada quinze dies, de 16.30 o 17  a 20 h
Lloc: Centre Cívic Can Deu, pl. Concòrdia, 13
Inici de les activitats lúdiques: 1 d’octubre
Inici del taller d’arts escèniques: 8 d’octubre

Districte de Sant Martí
Dia: dissabtes, cada quinze dies, de 16 a 21 h
Lloc: Fundació Catalana per a la Paràlisi Cerebral, c. Llull, 163
Inici: 8 d’octubre

Districte de Sants - Montjuïc
Dia: dissabtes, cada quinze dies, de 16.30 a 20 h
Lloc: Centre Cultural Albareda, c. Albareda, 22
Inici: 1 d’octubre

Què cal fer si hi esteu interessats?

Podeu descarregar-vos la fitxa de sol·licitud, empleneu-la. Per a saber on lliurar-la podeu baixar-vos el programa corresponent on trobareu el detall de l’adreça i l’horari d’atenció al públic.

També podeu adreçar-vos a la bústia del servei: tempspertu@bcn.cat.