Cuina i audiovisual es fusionen al projecte Ocupa’t BCN

Acció comunitària. Un projecte per a la promoció al mercat laboral de joves de Ciutat Meridiana, Vallbona i Torre Baró.

Ocupa’t BCN és una proposta innovadora de formació, cocreació audiovisual i promoció dels sabers i habilitats que han après els i les joves de Zona Nord vinculats als programes d’inserció laboral PFI.

El projecte s’inspira en l’auge del binomi “cuina i audiovisual”: entre els perfils més populars de les xarxes socials s’hi troben cuiners, xefs o foodies que es dediquen a compartir fotos i vídeos dels restaurants que visiten, els plats que mengen o les receptes que fan.

A partir d’aquesta constatació, Ocupa’t BCN s’articula com un projecte de cocreació audiovisual i comunicació estratègica per a joves, complementari a la seva formació. Un procés encaminat a la difusió i promoció de si mateixos, a través de videocurrículums i vídeo receptes, però també a l’enfortiment de xarxes vinculades a la recerca de feina, tot en estreta relació amb el desenvolupament i recolzament del territori.

La iniciativa, que vol contribuir a la introducció de joves al món laboral, és fruit del treball conjunt d’entitats de la Zona Nord de Nou Barris (Salesians PES CruïllaPla Comunitari Fundació Jovent elParlante) amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa i el Pla de Barris.

No només cuina

Abans de posar les cares i els plats davant de les càmeres, els noies i noies han participat en sessions dedicades a la intel·ligència emocional per tal de treballar la comunicació assertiva o la resolució de conflictes. També s’han reforçat les habilitats comunicatives del grup relacionades amb la identitat, la imatge i el màrqueting personal. L’objectiu final és que puguin exposar millor les seves pròpies qualitats professionals davant els seus possibles ocupadors i / o clients.

Un tastet

Tota la feina feta veurà la llum el proper 6 de Juliol a les 11 h, quan el grup de joves que ha participat en el projecte Ocupa’t BCN presentaran els seus videocurrículums i demostraran les seves habilitats culinàries amb un tastet de tapes preparades especialment per a aquesta ocasió.

Serà la culminació d’un procés, en el qual el grup de joves haurà tingut l’experiència completa de preparar un càtering: anar a comprar al mercat, fer les preparacions prèvies de les viandes i muntar unes tapes de pel·lícula. Comptaran amb la supervisió de convidats del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT de la Universitat de Barcelona.

L’acte tindrà lloc a Cruïlla al Punt, el nou bar-restaurant i escola de cuina de Zona Nord (Avinguda d’Escolapi Càncer, 4, 08033 Barcelona). L’entrada és lliure, però cal confirmar l’assistència via Google o via Facebook.