Fent créixer el lleure comunitari a La Verneda i La Pau

Acció comunitària. La V Trobada d’Energies Comunitàries analitza reptes i estratègies per vincular el lleure educatiu i comunitari amb les entitats, famílies i joves d'un territori.

La V Trobada d’Energies Comunitàries analitza reptes i estratègies per vincular el lleure educatiu i comunitari amb les entitats, famílies i joves d'un territori.

La sessió “Construïm el lleure de base comunitària al barri”, que va tenir lloc en el marc de la V trobada d’Energies Comunitàries a La Verneda i La Pau del passat mes de maig, va servir per plantejar i debatre preguntes claus com: què entenem per lleure comunitari, quines dificultats troba el voluntariat en la seva tasca o quin és el paper de l’Administració en aquests processos.

Aquest debat-taller va permetre aprofundir en la necessitat de vincular el lleure educatiu de base comunitària amb les entitats, les famílies, els joves i els infants del barri. També es va posar sobre la taula la importància de crear un sentiment de participació entre el jovent, promocionant i donant visibilitat i continuïtat als projectes i accions que els mateixos joves impulsen a la Verneda i La Pau. La importància i valor de la tasca del voluntariat, també va ser reivindicada.

“Construïm el lleure de base comunitària al barri” va reunir a la plaça de la Pau a professionals, voluntaris, representants d’entitats de lleure, agents educatius, veïnes i veïns, que van participar conjuntament en dues taules de treball.

La trobada ha estat organitzada per l’IMEB, el programa Baobab i el Mijac La Veneda juntament amb Energies Comunitàries; un projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona que pretén donar a conèixer, reconèixer i enfortir a la gran diversitat de projectes i agents comunitaris que volen fer de Barcelona una ciutat més justa i democràtica.