Un casal sostenible i participatiu per a la Trinitat Nova

Cultura i lleure. La Trinitat Nova estrena un equipament sostenible que dinamitzarà el teixit veïnal amb activitats socioculturals i acollirà les iniciatives de les associacions del barri.

El nou Casal de Barri de Trinitat nova obre les seves portes com un espai d’integració amb el teixit comunitari i amb l’ecosistema del barri. Més de 1.000 metres quadrats d’equipament respectuós amb el medi ambient per impulsar activitats socioculturals i per acollir iniciatives de les entitats del barri.

Inauguració amb tallers, música i espectacles

Des de les deu del matí el casal s’ha omplert d’activitats per celebrar la inauguració d’un equipament llargament reivindicat pel teixit associatiu i el veïnat i que arriba gràcies al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i a la dotació econòmica municipal emmarcada en el Pla de barris. S’han programat animacions infantils, exposicions, tallers, espectacles i concerts, que s’allargaran fins la nit; durant tota la jornada també hi haurà disponible un servei de bar.

Un espai integrat i sostenible

Situat davant de la Casa de l’Aigua, el centre s’ha dissenyat com un edifici de dues plantes integrat en l’entorn, parcialment soterrat i dotat d’una instal·lació que permet reduir la petjada ecològica. Disposa de quatre sales taller, dos bucs, una cabina de gravació, banys i vestidors. També hi ha una sala d’actes, una sala polivalent i d’exposicions, un pati interior, una recepció, una oficina per a l’administració, un taller de cuina i una sala de reunions. A la planta superior hi ha un bar.

L’ús de materials aïllants i l’estructura parcialment soterrada, a més d’un sistema de climatització de producció geotèrmica, permeten reduir el cost energètic. A més, l’edifici disposa de plaques solars a la coberta, així com d’un conjunt de claraboies que permeten l’entrada de llum natural a gairebé tots els espais funcionals.