Voluntariat

  El programa de voluntariat del CAACB és un projecte que té com a objectiu buscar la implicació ciutadana en diverses tasques de suport que fan que la vida dels animals al centre sigui molt més confortable. Forma part del programa de l’Ajuntament de Barcelona que promou la participació ciutadana en accions de voluntariat a través de les entitats de la ciutat.

  El personal del centre explica a les persones voluntàries com portar a terme les tasques i el material que s’utilitza. La figura de la persona coordinadora de voluntaris és el referent que ajuda i tutela els voluntaris davant de qualsevol dubte.

  Per ser voluntari/ària cal tenir més de 16 anys i és molt important que es consideri la col·laboració com un compromís seriós envers els animals; la persona voluntària ha de ser honesta i realista amb el centre i amb si mateixa amb relació a les necessitats, desitjos i disponibilitat de temps.

  També cal que respecti les decisions dels responsables del centre quant als animals, que segueixi les instruccions relatives a l’assignació de tasques, que no descuidi mai la seva seguretat i que eviti situacions de risc o en les quals es pugui trobar incòmoda o amb por.

  Què faràs com a persona voluntària?

  • Passejar, exercitar i socialitzar els animals.
  • Tenir cura i mantenir la higiene del animals.
  • Altres tasques establertes prèviament.

  T’invitem a passejar-los amb el material facilitat pel CAACB (corretja, bossetes de plàstic, etc.) tenint en compte el respecte i la bona convivència amb les altres persones. També és possible passejar gossos potencialment perillosos (GPP); en aquest cas, caldrà que siguis major de 18 anys i se’t facilitarà una llicència temporal per conduir-lo. 

  Els gats i els cadells de gos també necessiten atencions de socialització per garantir que en el futur tinguin una conducta correcta.

  Si vols tenir cura i mantenir la higiene dels animals, has d’estar disposat/ada a mullar-te i embrutar-te (et suggerim portar roba de recanvi). Netejar, raspallar i tallar el pèl dels animals, banyar-los... milloren les seves condicions higièniques i augmenten les possibilitats que els adoptin. 

  Puntualment se’t pot demanar la col·laboració en la cura d’animals malats o que requereixin una atenció especial, la presència en fires d’animals, educar animals conflictius amb la tutela de la persona que coordina els voluntaris, etc.

  Tot el material necessari per fer aquestes tasques el facilita el CAACB, i després d’utilitzar-lo cal retornar-lo en bones condicions perquè es pugui tornar a fer servir.

  Si vols més informació:

  voluntaris.caacbcn@gmail.com

  El bloc dels voluntaris

   

  Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari