Blog

AirBnB ha traspassat tots els límits de la legalitat

26 juny 2017 - Habitatge, Turisme

Aquesta última setmana ha saltat a la premsa el cas d'una dona de la Barceloneta que per recuperar el seu pis va haver de fer-se passar per turista a la web Airbnb, ja que el seu inquilí el rellogava il·legalment com a pis turístic. Per desgràcia no és un cas aïllat. Avui mateix hem denunciat un cas molt greu, el d'un exalt directiu d'Airbnb (!) que també rellogava seu pis de forma il·legal.
Trasllado des d'aquí una crida als veïns i...

Barcelona, Ciutat de Vianants

21 juny 2017 - Mobilitat

Qui no ha patit o no coneix algú que hagi patit un accident de trànsit?
L'any passat la Guàrdia Urbana de BCN va intervenir en 9.330 accidents amb víctimes. 28, mortals. 194, ferides de gravetat. Quan parlem de "morts violentes" no solem pensar en els accidents de trànsit i, en canvi, en són la causa principal.
No podem ni volem acceptar aquestes morts com un "dany col·lateral" o inevitable. Molts d'aquests accidents amb víctimes...

Ajuts contra l'especulació

15 juny 2017 - Habitatge

Les grans ciutats som víctimes d'una dinàmica especulativa sense control. Alguns fons voltor pretenen saquejar-les i extreure milions de beneficis a costa d'expulsar-ne els veïns.

Fa mes d'un any que ho denunciem i hem exigit reiteradament que tant l'Estat com la Generalitat legislin per regular, entre altres matèries, el preu dels lloguers. No deixarem d'exigir-ho.

Mentrestant, farem tot el que estigui a les nostres mans i...

30 anys d'Hipercor

12 juny 2017 - Memòria històrica

Dilluns vinent es compleixen 30 anys de l'atemptat d'ETA a Hipercor que va assassinar 21 persones i va deixar una ciutat commocionada. 19 de juny de 1987.

Mai oblidarem l'impacte, el terror, la sensació que ens havien atacat al cor de la nostra ciutat, i que les víctimes eren els nostres veïns i veïnes.

Barcelona vol acompanyar els supervivents i les famílies de les víctimes en el seu record. Per això, serà una gran...

Fearless Cities

9 juny 2017 - Municipalisme

Aquesta tarda a Barcelona, juntament amb Manuela Carmena i altres alcaldes, inaugurem una trobada que em fa moltíssima il·lusió. Representants de 180 ciutats de 5 continents ens trobem aquest cap de setmana per plantar cara a la por i avançar en la construcció d'un moviment municipalista global: una gran aliança de ciutats que puguem, juntes...

Segueix-ne el feed RSS

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

abril 2017

Compartiu aquest contingut