5è Congrés de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU)

Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) és la major i més important xarxa internacional de ciutats. Més de 100 ciutats de 127 països formen part d'aquesta xarxa, que representa més de la meitat de la població mundial.

Aquests dies s'ha celebrat a Bogotà el cinquè Congrés d'aquesta entitat, que va concloure amb l'elecció d'una nova presidència. És un honor i una responsabilitat haver estat escollida copresidenta de CGLU, però sobretot, és una gran oportunitat per recuperar el lideratge internacional de Barcelona, i aprofitar la posició que dóna una copresidència com a instrument per marcar les prioritats d'una nova agenda urbana en aliança amb altres ciutats.

Les Polítiques que estem impulsant a Barcelona estan suscitant un gran interès en molts llocs del món. Moltes ciutats tenen la mirada posada en com aquesta ciutat està afrontant els reptes presents i preparant-se per als que vénen.

Lluitar contra les creixents desigualtats, combatre el canvi climàtic, defensar el dret a l'habitatge, acollir a la població que ve fugint de la guerra o de la fam ... són prioritats per les quals es necessiten polítiques valentes. Seran molt més efectives si, a més, les apliquem cooperant entre ciutats.

Enllaços relacionats

Article a El País

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut