AirBnB ha traspassat tots els límits de la legalitat

26 juny 2017

-

Habitatge , Turisme

Aquesta última setmana ha saltat a la premsa el cas d'una dona de la Barceloneta que per recuperar el seu pis va haver de fer-se passar per turista a la web Airbnb, ja que el seu inquilí el rellogava il·legalment com a pis turístic. Per desgràcia no és un cas aïllat. Avui mateix hem denunciat un cas molt greu, el d'un exalt directiu d'Airbnb (!) que també rellogava seu pis de forma il·legal.
Trasllado des d'aquí una crida als veïns i veïnes de Barcelona: compteu amb l'Ajuntament. Hem posat i posarem tots els recursos necessaris perquè es compleixi la llei. Hem multat Airbnb amb la multa més alta que mai se li hagi posat: 600 mil euros. I seran 600 mil euros més si segueixen incomplint la llei. A més, hem obert 6000 expedients, d'ells 3000 sancionadors. S'han dictat 2200 ordres de cessament d'activitat. Hem detectat 300 casos de relloguer, i hem precintat ja 127 pisos turístics il·legals.
El problema no són els turistes ni el turisme. El problema són els que es lucren d'això perjudicant la majoria. Tampoc es tracta d'una "guerra contra Airbnb". És senzillament una batalla per fer complir la llei, i Airbnb ens enganya parlant d'"economia col·laborativa" quan el que practiquen és una economia especulativa sense control.
Cal seguir regulant l'activitat turística per protegir el que té de bo (que és molt) i reduir-ne els efectes perjudicials. La gestió responsable del turisme és un repte global compartit per altres grans ciutats com Nova York, París o Amsterdam amb qui compartim diagnòstic i estem dialogant per compartir solucions.
Estem impulsant mesures valentes. Estem plantant cara als que volen especular amb la ciutat i treure beneficis ràpids a costa del benestar present dels seus habitants, i del futur de la ciutat.
Barcelona és una ciutat amb ànima: la de la seva gent. I l'ànima ni està en venda ni té preu.

 

Enllaços relacionats

Article a el diario

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut