Aprovada la modificació pressupostària que injecta 275 milions d’euros als comptes del 2016

5 maig 2016

-

Plenari

Si avui hagués de definir la política en una frase diria que és l'art de posar d'acord persones diferents i interessos diversos en un mateix objectiu: millorar la vida de la gent. Aquest és el major repte i la major dificultat. Avui hem donat un important pas polític a Barcelona: després de mesos de treball i negociacions, hem aprovat uns pressupostos que canviaran les prioritats de la ciutat i milloraran, realment, la vida de la gent que més ho necessita. També la vida de la ciutat en general, perquè la salut i la cohesió social d'una ciutat no hauria de mesurar-se per la seva riquesa en abstracte sinó per com aquesta es reparteix, i per la capacitat de la comunitat que formem per revertir les desigualtats i atendre aquells que necessiten ser atesos.

Els pressupostos que avui s'han aprovat gràcies al suport d’ERC i PSC, i a l’abstenció de les CUP, no resoldran tots els problemes de la ciutat, però suposen coses tan importants com: 1. Són els més socials de la història de la ciutat 2. Desafien el mantra de la Troika que no hi ha alternativa a les retallades 3. Desafien l’encotillament recentralitzador i austericida que la Llei Montoro imposa als ajuntaments 4. Exemplifiquen el que sempre hem defensat: davant necessitats concretes, podem posar-nos d'acord per sobre de les sigles i treballar junts per objectius comuns.

Cada força política ho explicarà a la seva manera, hi haurà titulars de tot tipus, i és el que ha de ser. Però jo convido la gent a conèixer les xifres i les mesures concretes que aquests pressupostos faran possible. Només algun exemple: 7000 beques menjador, 30mil persones que podran ser rescatades de l'exclusió social, 2 milions en ajudes al lloguer que evitaran centenars de desnonaments, més de 800 noves places d'escola bressol, més hores a les escoles públiques per a l'atenció psicològica, més llits en centres hospitalaris, més atenció a malalts mentals, millores en la teleassistència de persones dependents, més diners dedicats a la prevenció del maltractament a dones i a l'atenció a les víctimes, més diners per a l'acollida i la integració de refugiats ...

Quan la política es confronta amb la realitat i es proposa realment millorar la vida de la gent, és molt més fàcil posar-se d'acord.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut