Barcelona, Ciutat de Vianants

21 juny 2017

-

Mobilitat

Qui no ha patit o no coneix algú que hagi patit un accident de trànsit?
L'any passat la Guàrdia Urbana de BCN va intervenir en 9.330 accidents amb víctimes. 28, mortals. 194, ferides de gravetat. Quan parlem de "morts violentes" no solem pensar en els accidents de trànsit i, en canvi, en són la causa principal.
No podem ni volem acceptar aquestes morts com un "dany col·lateral" o inevitable. Molts d'aquests accidents amb víctimes poden evitar-se, i farem el que estigui a les nostres mans perquè la seguretat viària sigui una prioritat per a la ciutat, una prioritat en què tots ens impliquem. Coresponsabilitat és la paraula, i l'única manera d'afrontar-ho.
Volem una Barcelona on poder passejar, anar en bici o conduir amb tranquil·litat. Una ciutat amable sobretot amb qui camina, perquè si protegim qui va a peu, estem protegint tothom. Tots som vianants.
Avui llancem una campanya amb el lema "Ciutat de Vianants". És més que un lema. Vol ser una filosofia i la projecció de la ciutat que volem.
És una campanya que dóna les gràcies a veïns i veïnes de la ciutat per complir les normes de trànsit. Per tenir paciència. Per actuar de manera responsable. Per posar la vida dels altres, i la pròpia, per sobre de qualsevol altra consideració.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut