Blog

Fer comunitat, fer barri

11 gener 2018 - Barris, Desigualtats, Participació

És tristament habitual que els governants d'una ciutat vulguin deixar "empremta" del seu mandat, i per això moltes vegades s'han impulsat obres faraòniques, que han produït grans beneficis a uns pocs, molts deutes a les arques públiques, i grans desigualtats entre barris . No obstant això el principal repte que té Barcelona és reduir les desigualtats generades per dinàmiques globals que escapen al nostre control (especulació de fons d'...

El racó dels somnis a plaça Catalunya

4 gener 2018 - Ciutadania, Cultura, Infància

Per tercer any consecutiu hem gaudit del Nadal amb una plaça Catalunya viva, amb un munt d’espectacles, tallers i jocs gratuits. Un espai màgic i ple de llum per als nens i nenes de la ciutat. Avui és l'últim dia: no t'oblidis d'estendre els teus millors desitjos per al 2018 al racó dels sommis!

A la memòria

31 desembre 2017 -

Avui acaba 2017. Ha estat un any tan intens, han passat tantes coses, que necessitarem diversos anys per entendre-les del tot i digerir-les. Però hi ha una cosa en particular que em crida l’atenció i voldria compartir-ho aquí. Em sorpren veure com als discursos, articles i comentaris típics de cap d’any, tothom parla de la situació política a...

Augmentem les beques menjador

18 desembre 2017 - Desigualtats, Drets socials, Infància

En 2 anys i mig hem gairebé duplicat la inversió en beques menjador i tenim 7.000 infants més a la ciutat acollits a aquest programa. 

Garantir aquest àpat complet per a tots els nens i nenes ha de ser una prioritat. Construir un futur en què la igualtat passa per reduir la desigualtat des de la infància.

Sancions a Endesa per incompliment de la llei

18 desembre 2017 - Drets socials, Justícia, Pobresa energètica

Vam dir que si no ho feien per les bones, ho hauríem de fer nosaltres per la via legal. Hem multat amb 350.000 € a Endesa per violar la part no suspesa de la Llei 24/2015.

Mentrestant, l'Ajuntament de BCN compleix la llei: aquest any ja hem evitat 4.000 talls de subministrament. Posar fi a la pobresa energètica és cosa de tots.

Segueix-ne el feed RSS

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut