Cooperació #CityToCity

5 abril 2016

-

Ciutat refugi

Avui he estat a Brussel·les en un grup de treball al costat de representants d'Atenes, Berlín, Amsterdam, París i Leipzig.

Les ciutats som el territori que finalment acull a les persones, i és imprescindible que se'ns tingui en compte tant per dissenyar les polítiques d'acollida com per gestionar els fons necessaris. És esperançador que a Brussel·les la idea de la cooperació # CityToCity (ajuda directa de ciutat a ciutat) hagi despertat tant interès. Amsterdam i altres ciutats han expressat la voluntat de fer acords similars als que Barcelona ha impulsat amb Atenes, Lesbos i Lampedusa, tant per reubicar persones sol·licitants d'asil com per compartir recursos i bones pràctiques. Per això em resulta incomprensible que el Govern espanyol segueixi obstinat a oposar-se al nostre oferiment d'ajuda. A Brussel·les també es comenta la manca de voluntat política i l'opacitat d'Espanya a l'hora de gestionar els fons d'ajuda per a la immigració i l'acollida.

Perquè Europa tingui futur, ha de ser una comunitat en la qual tots cooperem: estats, administracions regionals, locals, ciutadania i entitats. Aquest és el gran repte que tenim per davant. Podem afrontar amb valentia i veure en la crisi una oportunitat d'enfortir Europa des de baix, o podem aferrar-nos a falses solucions que posen en perill els valors de convivència i drets humans pels quals la Unió Europea es va fundar després de la 2aGuerra Mundial per dir mai més a la deshumanització.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut