Crèdit europeu per fer més habitatge de lloguer públic

21 juliol 2017

-

Dret a la ciutat , Habitatge

Avui podem celebrar que hem signat amb el Banc Europeu d'Inversions (BEI) un crèdit de 125 milions per finançar el 50% de la construcció de 2.198 habitatges de lloguer públic que seran destinats a gent gran i famílies amb dificultats per accedir a un habitatge. Aprofito aquesta gran notícia per fer un aclariment, ja que molta gent a través de Twitter i dels comentaris a Facebook em demaneu que reguli el preu dels lloguers a Barcelona. Malauradament els ajuntaments no tenim competències per fer-ho. Tant de bo. Fa molt de temps que pressionem l'Estat perquè modifiqui la LAU (Llei d'Arrendaments Urbans) de manera que es posi límit als lloguers abusius, i ho seguirem fent al costat d'altres ciutats.

Mentrestant hi ha moltes coses que sí podem fer i les estem fent totes fins i tot al límit de les nostres competències:

  • Hem quadruplicat la inversió en habitatge social.
  • Estem donant ajudes a la rehabilitació d'edificis a aquells propietaris que no expulsen els veïns i no pugen els lloguers.
  • Hem aprovat un pla d'allotjaments turístics perquè els habitatges no es destinin a usos que no siguin residencials.
  • Hem multat a entitats financeres amb quantitats de fins a 300 mil euros per mantenir pisos buits.
  • Hem tancat apartaments il·legals i sancionat plataformes digitals que anunciaven pisos turístics il·legals, duplicant els recursos humans i els inspectors dedicats a això.
  • Hem recuperat més de 500 habitatges buits en mans dels bancs i paralitzat més de 2000 desnonaments a través d'una unitat especialitzada que hem creat.

 

Seguirem exigint a la Generalitat i al Govern del PP que utilitzin tots els mecanismes legislatius necessaris per posar límit a l'especulació. Entitats i moviments socials, associacions de veïns i ajuntaments haurem d'empènyer junts i alhora per aconseguir d'una vegada per totes que l'habitatge sigui un dret i no una mercaderia.

Enllaços relacionats

Article a El País

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut