Criteris redistributius a les escoles bressol municipals

15 març 2017

-

Drets socials , Educació

Ahir ens vam assabentar que el govern de CiU entre 2012 i 2014 va estar desviant els fons destinats a les escoles bressol municipals a les escoles concertades, és a dir, a privades que reben fons públics. Fet pel qual hauran de donar explicacions i afrontar una demanda conjunta de municipis afectats.

El mateix dia des de l'Ajuntament de Barcelona anunciem que a partir de setembre aplicarem a les escoles bressol municipals un sistema de tarifació social, és a dir, les quotes s'han d'ajustar als ingressos de cada família, i mai suposaran més d'un 7,5% de la seva renda anual. El 62% de famílies pagaran menys del que paguen ara. És a dir, qui té menys paga menys, i això tenint en compte que a Barcelona ja fa anys que la Generalitat va deixar d'aportar un terç del finançament, de manera que l'Ajuntament és l'única administració que assumeix la part pública. Cal sumar aquest canvi a l'ampliació de l'oferta amb l'obertura de 10 nous centres públics, tots finançats per l'Ajuntament.

Els que governem avui Barcelona creiem fermament en una escola pública, innovadora, de qualitat, accessible i equitativa que garanteixi les mateixes oportunitats per a tots els nostres nens i nenes. Per això la prioritzem en els fets, i no només en els discursos.

Enllaços relacionats

Article a El País

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut