DiomCoop, una cooperativa de venda, serveis i dignitat

Sempre hem dit que la venda ambulant no autoritzada és un problema complex que s'ha d'abordar des de múltiples àmbits i no té una solució màgica. També som molt conscients que una cosa és la venda il·legal i una altra molt diferent els venedors. Darrere de les mantes hi ha veritables històries de dignitat i sacrifici: gent jove que ha hagut de fugir del seu país d'origen i té dret de buscar (com ha fet la humanitat durant segles) un futur millor i, en molts casos, la supervivència de la seva família.

No podem permetre la venda no autoritzada als carrers. És una activitat econòmica i la llei ha de ser igual per a tothom.
Però sí que hem, com a ciutat que vol i té el deure d'acollir, promoure iniciatives que generin oportunitats i alternatives dignes.

Avui s'ha presentat DiomCoop, una cooperativa que permetrà a 15 persones que es dedicaven a la venda ambulant no autoritzada regular la seva situació i tenir una sortida professional venent artesania i productes de comerç just de forma legal en mercats i fires de la ciutat
Diom, paraula "wòlof" que han triat com a nom del projecte, vol dir DIGNITAT, FORTALESA INTERIOR i AJUDA MÚTUA ... valors que senten molt seus i volen posar al servei de la ciutat que els acull.

Fa mesos que treballem en aquest projecte pioner a Europa, i durant el procés la cooperativa ha tingut relació amb més de 100 entitats de la ciutat. És, per tant, un projecte col·lectiu d'una ciutat que vol ser acollidora i garantir igualtat d'oportunitats i alternatives dignes per a tothom.

Evidentment, DiomCoop no solucionarà el complex problema de la venda ambulant no autoritzada. Però hi ha coses petites que tenen el potencial de convertir-se en exemples simbòlics, i de desfer prejudicis i canviar la mirada que tenim dels altres.

Aquesta és, en definitiva, una iniciativa petita que fa una mica més gran aquesta gran ciutat.

Enllaços relacionats

Vïdeo

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut