#FeliçDiaDeLaDona

8 març 2016

-

Feminismes

Avui vull felicitar totes les dones en un dia de lluita i reivindicació per a la llibertat i la igualtat de drets.

En memòria de les valentes lluitadores que ens han precedit i amb l'esperança que les nostres adolescents i nenes segueixin lluitant per viure les seves vides sense que ser dona sigui, mai, una limitació sinó un motiu d'orgull.

El 8 de març és un dia de reconeixement a totes les lluites que les dones realitzem per fer front a una societat patriarcal que ens divideix i ens deshumanitza a tots: homes i dones.

Permeteu-me una metàfora: teixir xarxes ha estat sempre un ofici femení que encara avui es practica en moltes platges de tot el món. Les dones teixim xarxes materials que serveixen per garantir la nostra seguretat i subsistència, però alhora teixim xarxes afectives a partir de l'empatia i les solidaritats compartides.

Aquestes mateixes xarxes de solidaritat, amor i esperança que teixien les nostres àvies, són les que avui moltes dones (acompanyades de molts homes) continuen teixint a les platges del mar Egeu, a les carreteres d'Europa, a les places de moltes ciutats, perquè és així com portem la vida al món i com seguim garantint-la.

Per això no podem romandre callades quan acabem d'assabentar-nos que els governs europeus han decidit tancar el pas a les persones refugiades, moltes d'elles dones i nenes, que fugen de la guerra, la fam, les violacions, la pobresa, l'abús i la violència practicades majoritàriament per homes en altres països.

Si els governs d'Europa són incapaços de defensar els seus valors fundacionals, si continuen negant els drets humans bàsics de les persones refugiades, si amb les seves pràctiques segueixen emparant les guerres, els bombardejos i les violacions, les dones d'Europa sabem quin és el camí a seguir: continuar teixint xarxes de resistència, de solidaritat i de vida, perquè el feminisme és la lluita imparable de la vida contra la crueltat i la mort.

Visca el 8 de març
Visca la lluita feminista!

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut