La Generalitat obre la porta a regular els preus del lloguer

18 gener 2017

-

Habitatge

Fa un any que des de l’Ajuntament alertem d'una bombolla especulativa insostenible en els preus del lloguer a Barcelona. No ho diem només nosaltres. Ho diuen els veïns i veïnes d'aquesta ciutat, perquè la pateixen. Perquè aquesta escalada especulativa no només és avui la causa principal dels desnonaments, sinó que es tradueix en famílies abandonant els seus barris, en persones grans pressionades per anar-se'n de casa i en joves que no troben la manera d'independitzar-se.

Fa un any que vam demanar, amb urgència, que es regulin els lloguers abusius, ja que l'Ajuntament no té competències per a això. Durant mesos l'Estat ens ha ignorat i la Generalitat ens deia que regular un mercat privat era impossible i contraproduent. No obstant això tenim exemples a França i Alemanya que ens demostren el contrari. Avui ningú dubta que cal regular el mercat si no volem que milers de veïns i veïnes es vegin obligats a abandonar els seus barris, i fins i tot la ciutat.

Per fi, un any més tard, la Generalitat ha anunciat que es planteja algun tipus de regulació dels lloguers. És urgent que es concreti en fets. Barcelona no pot esperar. Mentrestant seguirem pressionant, perquè d'això depèn el futur de la nostra ciutat.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut