Marxa de les Dones

Dissabte a Washington i a moltíssimes altres ciutats de tot el món va tenir lloc la #WomensMarch. Impossible no emocionar-se davant els rius de gorres roses que omplien els carrers, davant d'aquesta explosió de creativitat, de lemes empoderant i de cartells fets a mà. Dissabte aquestes dones, acompanyades de tants homes, nens i nenes, ens marcaven un camí, el de la resistència a Trump ia tot el que Trump simbolitza: el masclisme, la discriminació, el racisme, l'aïllacionisme, l'abús de poder,el negacionisme del canvi climàtic ...
Un vell fantasma recorre Europa i Estats Units: la por a l'altre. És una reacció a la crisi econòmica i a una crisi de valors que té la seva cara més vergonyant amb la voluntat d'alçar murs per impedir el pas de les persones, ja sigui a la Mediterrània o a Río Grande.
Dissabte milions de persones van decidir que davant d'aquesta por legítima i comprensible (a l'atur, la retallada de drets, la incertesa) la solució no és la solitud ni la desconfiança cap als altres, sinó que ens hem d'unir i organitzar-nos.
Els carrers es van omplir amb molta més gent de la que havia anat a la investidura de Trump. Va tornar a sentir-se el "Sí es pot!", un crit d'esperança que convida totes les lluites a caminar de la mà per anar construint, des de baix, un món millor.
Durant unes hores ciutats de tot el món vam compartir pancartes, gorres de colors i càntics en diferents llengües.
I el més important: vam compartir objectius. Defensar els drets que tant ha costat conquerir i pels quals caldrà seguir lluitant. Des de Barcelona a Washington, unides i units per un mateix lema: "No hate, no fear, everyone is welcome here!"

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut