Menys desnonaments

5 març 2017

-

Drets socials , Habitatge

Fa mesos que una part de l'oposició repeteix una i altra vegada que des que governem la ciutat han augmentat els desnonaments.

Fa mesos que responem, una i altra vegada, que el que ha augmentat són els desnonaments ATURATS gràcies a la intervenció de l'Ajuntament, a les polítiques preventives, de mediació i d'atenció a emergències que hem implantat.

Les dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de 2016 recentment publicades demostren que el nombre de desnonaments ha baixat a Barcelona. En canvi els casos en què hem pogut intervenir i trobar solucions s'ha més que DUPLICAT: exactament han augmentat un 131%. Les dades també confirmen una cosa que des de principis del mandat denunciem i en la qual desgraciadament NO tenim competències: el 83% de desnonaments a la ciutat ja no són d'hipoteca sinó de lloguer, a causa d'una pujada de preus que té totes les característiques d'una bombolla especulativa.

És urgent que Generalitat i Estat li posin fre amb l'únic que pot aturar-la: una llei que reguli el lloguer per fer-lo estable i assequible, tal com reclama la PAH i altres col·lectius.

És normal que en una formació nova que ha guanyat les eleccions prometent treballar pel canvi i la justícia social se'ns exigeixi més que a ningú. És normal que com a alcaldessa que es va forjar en la lluita pel dret a l'habitatge se m'exigeixi més que a ningú en aquest àmbit. No és tan normal, però, que se'ns ataqui amb acusacions falses.

Sabem que queda molt per fer, i seguirem deixant-nos-hi la pell, però també ens cal la implicació de tothom. Alguns farien bé en centrar les energies en la lluita per la regulació dels lloguers, en comptes de perdre el temps escampant falsedats.

Enllaços relacionats

Article a El Periódico

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut