Més recursos contra les desigualtats

12 octubre 2016

-

Desigualtats , Drets socials , Economia

  • Ara.cat © Francesc Melcion

Treballem sense descans per millorar les condicions de vida de les persones. Això significa, entre altres coses, remoure cel i terra per buscar recursos on calgui.
Avui celebrem que hem guanyat en tres convocatòries europees amb tres projectes d'innovació social:

1. Els fons FEDER ens donaran 15 milions d'euros per contribuir al Pla de Barris que estem posant en marxa a l'Eix Besòs amb la finalitat de lluitar contra les desigualtats. Aquest impuls ens permetrà dur endavant projectes de mobilitat sostenible, millorar la connexió entre barris, reactivar l'activitat industrial, posar en marxa projectes educatius i plans de rehabilitació d'habitatges.

2. El programa Urban Innovative Actiona aportarà 4,8 milions en 3 anys per posar en marxa una prova pilot de rendes mínimes per famílies en risc d'exclusió, que té com objectiu demostrar l’eficàcia d’aquesta mesura.

3. Barcelona ha estat també escollida per liderar la xarxa sobre inclusió d'URBACT, un espai d'aprenentatge compartit entre ciutats europees pioneres en el desenvolupament de noves fórmules per combatre la pobresa i les desigualtats socials. El govern municipal rebrà 750.000 euros per a impulsar el coneixement i l'intercanvi de bones pràctiques en el marc d'aquesta xarxa.

Una societat cohesionada que redueix les seves desigualtats és una societat millor. Felicitats a tots els treballadors de l'Ajuntament i a totes les regidories que han desenvolupat els projectes. Haver guanyat els tres demostra la seva professionalitat, la seva solvència i la seva vocació de servei públic. Gràcies.

Enllaços relacionats

Article a La Vanguardia

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut