Ni una menys!

21 desembre 2016

-

Feminismes

Un home ha assassinat una dona a Barcelona. No dic "la seva" dona encara que estiguessin casats, perquè precisament el fet de considerar-la "seva" ha estat, en aquest cas, l’injustificable motiu d'aquest horrible crim.
Resulta que l'home era conegut, un periodista famós.
La dona era metgessa en un ambulatori de barri.
Els primers articles de premsa es van omplir de dades sobre la biografia d'ell. Ens explicaven la seva vida professional, els èxits, les aparicions públiques i opinions polítiques... també ens donaven detalls de la seva malaltia, de la seva operació recent…
D'ella ahir no en sabíem ni el nom, perquè els primers titulars parlaven de "la seva dona", i sempre de forma passiva, com a objecte directe d'oracions en què el subjecte era ell, l'assassí.
Que ell l'hagués matat semblava una cosa secundària perquè la notícia era que ell, algú important, havia mort.
Demà a plaça Sant Jaume hem convocat un minut de silenci a les 12 h, per mostrar el rebuig absolut d'aquesta ciutat cap als assassinats masclistes. Espero que la plaça s'ompli, i que els i les que no pugueu venir, feu aquest minut allà on sigueu.
Mentrestant, hi haurà temps per als matisos, hi haurà temps per als detalls d'interès periodístic, però la notícia que avui ha d’interpel·lar-nos, la que hem d'exigir per rigor i per justícia, és aquesta: "La doctora Victòria Bertran ha estat assassinada pel seu marit".
Avui l'important no és ell, sinó ella, i l'injust patiment de la seva família, amics i companys de treball als que aquesta ciutat acompanya en el seu dolor.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut