Pla de barris contra les desigualtats

17 gener 2016

-

Barris , Desigualtats

Totes les dades ho confirmen: Barcelona és una ciutat rica, on es mouen molts diners, però cada vegada més desigual. Per això una candidatura ciutadana com la nostra va guanyar les eleccions: per aconseguir que Barcelona no només sigui una de les ciutats més boniques del món, sinó també de les més justes.

Des que vam arribar al govern de la ciutat al juny passat així ho hem fet, i ens vam posar a treballar en un pla de xoc social: augmentant els ajuts al lloguer, parant centenars de desnonaments, triplicant plans d'ocupació, beques menjador, etc.

Però no n'hi ha prou: cal fer un pas més, cal tenir un pla de ciutat de llarg abast, que empoderi els barris que la ciutat ha deixat enrere, per assegurar-nos que només hi hagi una Barcelona, ​​no dues (la dels rics i la dels pobres). Perquè una ciutat desigual no només és injusta i èticament repudiable: és una ciutat insegura per a tothom, una ciutat que es pot trencar, que tindrà dificultats per atreure inversions i talent.

Mai més una Barcelona sense orgull de tots i cadascun dels seus 73 barris. Mai més una Barcelona que deixi enrere a cap dels seus veïns. Anunciar un pla de barris amb una inversió de 150 milions per als 15 barris més empobrits de la ciutat és un bon inici i constata que tenim molt clar perquè som aquí. Per defensar el bé comú, la cohesió social i la prosperitat per a tothom.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut