Prou abusos!

20 gener 2017

-

Pobresa energètica

La Fiscalia del Suprem ha obert diligències per saber les causes de la pujada del preu de la llum. Una pujada en plena onada de fred i al·legant motius tan poc clars que fins fiscalia s'ha vist obligada a reaccionar, gràcies, evidentment, a la indignació popular.
Les portes giratòries ens estan sortint cares.
El "mercat lliure" de béns fonamentals sembla més aviat un "mercat opac", i per descomptat no ens fa lliures. Al contrari. En 10 anys la llum s'ha duplicat. DUPLICAT.
Els sous en canvi no només no han pujat sinó que hi ha moltes més famílies sobrevivint de forma precària.
No cal ser molt sagaç per concloure que la pobresa energètica és avui un dels majors problemes que tenim. Els talls de subministraments a famílies vulnerables són només la punta de l'iceberg, la més dramàtica, d'alguna cosa que està afectant trasversalmente tota la societat.
És hora d'organitzar-nos i exigir un canvi de sistema energètic.
Ahir vam anunciar a Catalunya un front comú d'administracions per exigir les empreses el compliment de la llei contra la pobresa energètica. El conveni inclou que les subministradores hauran d'assumir com a mínim la meitat de la despesa d'evitar talls i condonar deutes.
Des de l'Ajuntament vam anunciar fa uns dies que no treballarem amb subministradores que no compleixin la llei.
Tenim, a més, un pla per crear un operador energètic municipal de cara a 2019, perquè la solució a mitjà i llarg termini és recuperar el control públic dels béns bàsics.
Uns pocs privilegiats han pensat durant massa temps que aquest control era font de grans privilegis i beneficis.
És hora de fer-los entendre que, fins que recuperem el control, el que tenen entre mans és una enorme responsabilitat, i farem que la compleixin.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut