Prou especulació immobiliària

30 març 2017

-

Drets socials , Habitatge

Avui Els Matins de TV3 ha enfrontat en un cara a cara la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, amb el representant de MKPremium, una immobiliària que en els últims dies ha protagonitzat un mediàtic cas d'assetjament immobiliari per buidar de llogaters un edifici del barri del Raval ... una pràctica que per desgràcia no només és habitual sinó que està emparada per una legalitat que les institucions competents (Generalitat i Estat) no han canviat, tot i els drames humans que ha provocat la bombolla immobiliària. Lleis que obliden que l'habitatge és, primer de tot, un dret.

Gala Pin s'ha enfrontat a un home arrogant que ha defensat, amb paternalisme masclista i absolut desvergonyiment, mètodes per fer fora els veïns que potser siguin legals (caldrà veure-ho en els tribunals) però són, sense cap dubte, menyspreables èticament.

Val la pena veure el cara a cara perquè lamentablement escenifica i exemplifica a què ens enfrontem, bastant sols/es, per cert, com a administració municipal. I apunta cap a on cal anar: Crear entre tots i totes un sentit comú que pressioni per canviar una legislació que s'ha pensat per afavorir al fort contra el feble. Un sentit comú que, sobretot, empoderi un veïnat conscient, informat dels seus drets i mobilitzat per defensar els seus veïns i veïnes davant tant voltor sense escrúpols.

Veïns i veïnes de Barcelona, ​​tenim poques eines, però les que tenim són les vostres. Si patiu alguna d'aquestes pràctiques, no dubteu d'anar a l'Oficina d'Habitatge del vostre districte.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut