Roquetes Fashion Week

22 juny 2015

-

Barris , Marca Barcelona

A l'Amparo se li va acudir un dia que teixint vestits es podien teixir relacions, i que crear "teixit social" podia ser una cosa tan literal com seure a cosir amb les dones del barri. I va moure cel i terra per crear la "Roquetes Fashion Week". Es tracta d'una desfilada de moda al carrer impulsada pel Pla comunitari de Roquetes, a Nou Barris. Una passarel·la popular per on desfilen les mateixes talleristes amb les creacions tèxtils que elles mateixes han dissenyat i confeccionat. Moda i barri. Integració. Empoderament. I "Marca Barcelona" Per què no? Us imagineu les dones i els nens de la "Roquetes Fashion" desfilant a la Fashion Week de Nova York? Pura "Marca Barcelona". Això és "irradiar una hegemonia que sedueixi". La Roquetes Fashion Week ja ha "seduït" vaixells insígnia de la moda barcelonina com Rosa Clarà o Gratacós i podria seduir el món sencer.

Us ho explico perquè és una metàfora. D'allò petit a allò més gran. L'universal, en les coses petites. És impossible no emocionar-se veient un barri emocionat i bolcat en la seva pròpia passarel·la "fashion". Què hi ha més "fashion" que la dignitat?

Quan el President Mas diu que "els del sí que es pot" de Sant Jaume no estan per la llibertat de Catalunya, m'agradaria que els ho preguntés a les dones de Roquetes, a la gent que lluita per aturar els desnonaments, per defensar la sanitat i l'educació i a les milers de persones de Sant Jaume que van fer seva la celebració de la investidura. I m'agradaria dir-li que "els del sí que es pot" no creiem que hi hagi una "llibertat" de primera i una "llibertat" de segona, com no hi ha ciutadans ni drets de primera i de segona. "Els del sí que es pot" no confrontem "llibertats", i menys per guanyar eleccions.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut