Sobre escoles bressol, centres d'atenció a dones i inversió en serveis socials

12 setembre 2016

-

Drets socials , Educació , Feminismes

Aquest any comencem el curs escolar complint compromisos importants: tres escoles bressol de Barcelona que s'havien externalitzat en el mandat anterior han estat remunicipalizades. Hem aconseguit, a més, mantenir la plantilla hi treballava gràcies a una subrogació, garantint drets laborals.

També hem pogut fer front a una demanda que la comunitat educativa i les famílies portaven temps reclamant: recuperar, en les 98 escoles bressol de la ciutat, la mitja hora de suport educatiu que es "va retallar" en el mandat de CiU. Els nostres nens i nenes entre 0 i 3 mereixen la millor atenció possible: les retallades i privatitzacions en aquest àmbit són una amenaça per a la igualtat d'oportunitats i la cura dels nostres petits.

Una altra bona notícia per a la ciutat: hem declarat serveis públics essencials els punts d'informació i atenció a les dones (PIAD i SARA), i ja s'ha posat en marxa el mecanisme per convertir-los en serveis gestionats directament pel consistori. Això ens permet remunicipalitzar a 55 treballadors/es, i donar la categoria d’ "essencials" a uns serveis que són imprescindibles en la lluita d'aquesta ciutat contra la violència masclista.

Avui mateix, hem anunciat un nou acord amb la Generalitat en matèria de serveis socials, en el qual hem aconseguit augmentar el pressupost un 23%, cosa que aquest mateix any es concreta en sumar 47 nous treballadors per reforçar uns serveis imprescindibles per atendre a qui pitjor ho està passant.

No seran les notícies que obrin els telenotícies, ni em preguntaran per això en cap entrevista. Però sumant mesures com aquestes cada setmana, anem canviant les prioritats de la política municipal. Hi ha mesures que poden semblar petites respecte a la política global d'una gran ciutat, però que tenen un impacte enorme per a milers de persones. I és per les persones pel que som aquí.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut