Sobre "perills" i "privilegis"

12 juny 2016

-

Economia

Ahir Rajoy va dir en un míting que Carmena i jo som un perill perquè les nostres polítiques econòmiques "espanten la inversió". Senyor president, haurà de buscar altres perills, perquè les dades confirmen que la inversió estrangera ha pujat tant a Barcelona com a Madrid. Un índex que sí que ha baixat, per si necessita exemples, és l'absentisme escolar en els barris més castigats per la crisi. Això m'expliquen els i les mestres, i ho relacionen directament amb les beques menjador, que hem triplicat.

Vaja, sembla que sí que es podia incentivar l'economia i alhora protegir la gent. Potser els governs del canvi estem demostrant que fent front a l'austeritat i protegint els drets bàsics, també es reactiva l'economia... i això sí que és perillós... perillós per al PP, perquè demostra que SÍ que hi ha alternativa.

Susana Diaz també va sortir a l'atac: va dir que el vot andalús no servirà per pagar "els privilegis de Colau". No sé a quins privilegis es refereix, però sí que m'agradaria contestar-li que ni aquí ni a Andalusia volem privilegis sinó drets. Que el caciquisme del PSOE andalús sí que té un llarg historial de "privilegis", inclosos gravíssims casos de corrupció com el dels ERO, i això ho hem pagat tots i totes. El 26J el vot andalús, com el català, el valencià, el gallec, l'extremeny, etc. tenen l'oportunitat d'unir-se per fer fora el PP. Per acabar amb retallades, corrupció i austeritat.

Tant de bo fer fora el PP fos un objectiu compartit amb Susana Diaz. Però quan s'apunta al discurs de la por i a les difamacions de la dreta, sembla oblidar qui és realment l'adversari polític... o no és el PP? Seria honest que el PSOE comencés la campanya aclarint aquest detall, perquè hi haurà un 27J, i només dues opcions de formar govern: o una gran coalició amb el PP, o un govern de canvi. Nosaltres treballem inequívocament per la segona.

Enllaços relacionats

Article a eldiario.es

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut