Tots recordem

9 març 2017

-

Justícia , Transparència

Tots recordem quan fa més de 12 anys Pasqual Maragall, dirigint-se a Artur Mas, va dir: "vostès tenen un problema i es diu 3%".

Tots recordem com es van esforçar a humiliar-lo i desacreditar-lo fins obligar-lo a rectificar. Ho fa fer, sí ... però quasi tothom sabíem que deia la veritat.

Hem trigat 12 anys '12 anys! en conèixer els detalls. Però ahir va passar, per fi: la confessió de Fèlix Millet marca un abans i un després, no només del Cas Palau sinó del que ha estat durant anys un secret a veus: l’”encara presumpte" (però cada vegada més evident) finançament il•legal de Convergència, ara anomenat Partit Demòcrata de Catalunya.

Ahir també ens assabentem que hi ha proves d'un altre secret a veus: l’”encara presumpte" (però cada vegada més evident) finançament il•legal del PP de Madrid. Una coincidència irònica, o poètica, que posa en evidència les moltes semblances de l'entramat clientelar i corrupte de PP i de CiU durant tants anys.

Fa pocs dies Artur Mas seguia negant-ho tot. Esperanza Aguirre ja ha sortit a declarar "jo no sabia res, no m'ocupo de les finances" ... ¿Ens prenen el pèl? ¿No sabien o no van voler saber? En qualsevol cas no saber (difícil de creure) no eximeix de responsabilitat. I ja és hora que es donin explicacions i s'assumeixin responsabilitats al més alt nivell. Els mateixos que van obligar Maragall a demanar perdó ¿sortiran ara a explicar-se i a demanar perdó?

Avui, més que mai, és imprescindible exigir transparència, justícia i reparació.

Des de l'Ajuntament hem fet un primer pas exigint a la Generalitat una reunió urgent del consorci del Palau del qual ostenten la presidència. Cal revisar l'estratègia jurídica que, inexplicablement, van canviar d'un dia per l'altre per deixar fora a CiU de l'acusació, contra el criteri de la fiscalia.

Exigim que rectifiquin i tornin a l'estratègia inicial. Si ja era de sentit comú abans, després de les confessions de Millet i Montull és inexcusable.

Ahir va ser un gran dia per a la societat civil que porta anys lluitat per conèixer la veritat: veïns, veïnes i periodistes que van denunciar i que han empès aquesta investigació sense rendir-se. Gràcies.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut