Un anunci i una denúncia

3 març 2016

-

Habitatge

Ahir a l'Ajuntament vam fer una roda de premsa important sobre habitatge amb un anunci i una denúncia:

1. L'anunci:
Als 200 pisos cedits per la Sareb fa uns mesos, hem incorporat al parc de lloguer social 255 pisos més provinents de cessions i adquisicions. Per tant, en total, i en els 8 mesos que fa que governem, hem aconseguit la gestió de 455 pisos que estaven fins ara buits i en mans d'entitats financeres, i ara passaran a famílies en situació d'emergència, que pagaran un lloguer social. El mandat anterior, en 4 anys, només va aconseguir 33 pisos de bancs. Passar de 33-455 en tan poc temps, és una gran fita i fruit de moltíssim esforç col•lectiu. Però no n'hi ha prou. Sabem que a Barcelona hi ha almenys 2.000 pisos buits en mans de bancs, de manera que seguirem utilitzant tota la potencialitat de la llei 24/2015 (impulsada per la PAH i altres entitats socials) per garantir el dret a l'habitatge en aquesta ciutat.

2. La denúncia:
Assistim a una preocupant pujada de preus del lloguer a Barcelona, i és el nostre deure alertar sobre el creixement d'una nova bombolla especulativa en el sector de l'habitatge. Volem recordar a l'Estat i a la Generalitat el desastre que va suposar no actuar a temps quan es va començar a detectar una bombolla immobiliària. L’explosió d’aquesta bombolla va tenir conseqüències terribles per a milers i milers de famílies. Conseqüències que encara estem pagant.

Per això instem a l'Estat, qui té ara mateix la competència legislativa, a posar els mecanismes necessaris per regular el mercat de lloguer, com es fa a Alemanya i altres països d'Europa, i des de l'Ajuntament oferim l'ajuda tècnica que sigui necessària per començar a actuar des d’ara mateix. L'habitatge és un dret abans que una mercaderia, i cal legislar en conseqüència si no volem repetir els mateixos errors.

 

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut