Un cas que no s’ha de repetir

14 setembre 2016

-

Habitatge

Avui hem vist imatges que feia temps que no veiem a Barcelona: mossos d’esquadra antiavalots fent efectiva una ordre de desnonament d’una mare amb tres criatures petites. El cas és exemplar del que no ha de tornar a passar en aquesta ciutat: una família vulnerable desnonada per una empresa que té desenes de pisos a Barcelona.

Aquest desnonament es podria haver evitat amb la llei 24/2015. El principal responsable és per tant el govern del PP i el Tribunal Constitucional que va paralitzar la llei. Totes les administracions, però, som corresponsables en la garantia dels Drets Humans. Demanem a la Generalitat que es coordini amb l’Ajuntament i no efectuï un desnonament si no hi ha un reallotjament garantit.

Al final, com sempre en aquests casos, l’Ajuntament (qui menys competències té en el tema) ha hagut de buscar una solució comptant només amb els seus propis recursos. Hem pogut assignar un pis d’emergència a la famíla, però trigarà uns dies a tenir l’alta dels subministraments. La famíla ha preferit quedar-se a casa d’una amiga mentrestant.

Gràcies a la societat civil, en especial a la PAH de Barcelona, per estar a peu de carrer defensant els drets de tots i totes.

Us deixo les declaracions que he fet en una roda de premsa excepcional, per un cas que no ha de repetir-se.

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut