Xerrada amb Anne Hidalgo

  • © Carles Ribas

Aquesta tarda emprenc un viatge a Colòmbia i Equador per assistir a dues importants cimeres internacionals. La primera a Bogotà, on participaré en el cinquè congrés de Ciutats i Governs Locals Units, la principal xarxa mundial de ciutats. Després marxaré a Quito on intervindré en nom de Barcelona a Habitat III, la conferència de Nacions Unides sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà Sostenible.

En els dos cims em trobaré amb representants polítics de de tot el món, entre ells alcaldes i alcaldesses de ciutats europees amb les que tenim molta sintonia, com Manuela Carmena i Anne Hidalgo.

Precisament amb Anne vaig tenir l'oportunitat fa pocs dies de mantenir una xerrada en la qual tractem molts dels temes que sortiran en aquests fòrums mundials Es tracta dels reptes presents i futurs que les ciutats enfrontem. Reptes per als que reclamem més autonomia i més recursos, tant als estats com als organismes internacionals.

Us deixo el vídeo d'aquella xerrada, que em sembla una bona introducció per posar damunt de la taula els temes que tractarem aquests dies: des de la lluita contra el canvi climàtic o la necessitat de gestionar el turisme, a l'acollida de refugiats o les polítiques per garantir el dret a l'habitatge.

Enllaços relacionats

Vídeo a El País

Sobre el blog

Aquest blog recull idees, pensaments i reflexions sobre el meu dia a dia com a alcaldessa de Barcelona.

Arxiu

2016
2017

abril 2017

octubre 2017

Compartiu aquest contingut