"Abandonem les trinxeres. Ara és el moment del diàleg i d'imaginar nous camins."

09/10/2017 20:42

Ajuntament. Declaració institucional de l'alcaldessa reclamant diàleg entre la Generalitat i el Govern espanyol.

Declaració institucional de l'alcaldessa, Ada Colau, on crida al diàleg a Carles Puigdemont i a Mariano Rajoy per desescalar la tensió i obrir noves vies de resolució de la situació política de Catalunya.

L’alcaldessa ha repassat els fets de l’1 d’octubre que, ha assenyalat, obren una nova finestra: “Ha marcat un abans i un després. Els resultats han obert la porta al diàleg i a la mediació internacional, i a avançar cap a nous escenaris d’autogovern.”

En el seu discurs s’ha dirigit al govern de Mariano Rajoy, a qui atribueix el bloqueig del diàleg, i a Carles Puigdemont, a qui ha advertit de les conseqüències que podria tenir una declaració unilateral d’independència: “Estem davant d’una cruïlla històrica. No ens podem permetre posar en perill ni la cohesió social ni les institucions catalanes“. I, en aquest sentit, els ha demanat un gest de distensió: “Abandonem el llenguatge bel·licista i donem-nos un temps per obrir un espai sincer de diàleg sense condicions. És l’hora de bastir ponts.”

A més, l’alcaldessa també ha enviat un missatge als barcelonins i barcelonines: “Barcelona és una ciutat de pau i de diàleg que ha sabut sortir-se’n en els moments més difícils. Aquesta vegada no tinc cap dubte que tornarà a ser així.”

Vegeu el vídeo de la declaració institucional aquí

Crida a Europa: task force pel diàleg

La crida al diàleg de l’alcaldessa s’ha fet extensiva també a la resta d’Europa. En una reunió amb els cònsols europeus i representants del Parlament Europeu i la Comissió Europea celebrada el 5 d’octubre, Ada Colau va demanar la implicació d’Europa per desescalar la tensió i va proposar la creació d’una plataforma de diàleg sobre Catalunya. Una task force a l’empara de la Comissió Europea on puguin participar experts, institucions, parlamentaris i tothom que pugui sumar per a una solució a la situació política que es viu a Catalunya.

Compartiu aquest contingut