Declaració institucional de rebuig a l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

17/10/2017 13:58

Ajuntament. BComú, GMDemòcrata, ERC, la CUP - Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy demanen que es posi en llibertat els presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural.

Els grups municipals de BComú, GMDemòcrata, ERC, la CUP - Capgirem Barcelona i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy signen una declaració institucional per condemnar la presó preventiva dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural i demanar la seva posada en llibertat. Els grups signants han acordat, a més, rebutjar la judicialització de la vida política, defensar el dret a la manifestació política i cridar la ciutadania perquè continuï defensant els seus drets i llibertats de manera pacífica.

Davant la greu decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional del 16 d’octubre de 2017, que va decretar l’ingrés a presó sense fiança de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart acusats d’un delicte de sedició: considerem que l’empresonament per causes polítiques no té cabuda dins l’actual Unió Europea, atempta contra els drets recollits a la Declaració Universal dels Drets Humans, proclamada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948, i també contra el Conveni Europeu per la Protecció dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals, adoptada pel Consell d’Europa l’any 1950, i ratificada per l’Estat espanyol.

És per aquest motiu que els grups sotasignats de l’Ajuntament de Barcelona acorden:

Primer. Suspendre l’activitat institucional de l’Ajuntament durant el dia d’avui i de demà, en solidaritat i com a senyal de protesta per l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Segon. Defensar el dret a la llibertat d’expressió, de manifestació i de participació política.

Tercer. Rebutjar la judicialització de la vida política amb què el Govern espanyol vol donar resposta a un conflicte polític que requereix solucions democràtiques, i exigir una efectiva separació de poders.

Quart. Demanar la posada en llibertat dels presos polítics Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i exigir que el Govern de l’Estat doni resposta a les propostes de diàleg plantejades per part del Govern de la Generalitat i altres actors polítics i institucionals.

Cinquè. Cridar la ciutadania a seguir defensant pacíficament els seus drets i llibertats.

Sisè. Expressar la nostra solidaritat amb els familiars i amics de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com amb les entitats que encapçalen.

Descarrega la declaració institucional aquí.

Compartiu aquest contingut