Els nous ambaixadors de Barcelona per a l'Agència Europea de Medicaments

12/06/2017 18:12

Sanitat. El comitè de suport a la candidatura de la ciutat com a seu de l’organisme sanitari europeu es reuneix per primer cop i se suma als esforços institucionals per aconseguir la designació.

Ha tingut lloc la primera reunió del comitè de suport a la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència Europea de Medicaments, format per 79 professionals vinculats al sector de la sanitat, l'empresa, els mitjans de comunicació i altres àmbits. A tots se'ls ha demanat que actuïn com a ambaixadors de la candidatura barcelonina a Europa i se sumin a l'esforç institucional per assolir la designació.

La reunió ha estat presidida per l’alcaldessa, Ada Colau; la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, i el conseller de Sanitat de la Generalitat, Antoni Comín. Totes tres administracions han emfatitzat la coordinació, la lleialtat i la bona sintonia a l’hora de tirar endavant la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les sigles en anglès) i han refermat el seu compromís perquè la ciutat pugui ser, finalment, l’escollida.

Colau ha destacat la necessitat de treballar de forma coordinada per aconseguir grans objectius, com el d’acollir l’Agència Europea de Medicaments, i ha remarcat l’aposta de la ciutat per la recerca sanitària i la biomedicina. “Un àmbit en què som referents”, ha dit. I ha afegit: “Per a nosaltres, l’agència és clau per al desenvolupament de les properes dècades, i la vinculem a un model de ciutat a llarg termini.”

Efectes positius per a la ciutat

Els governs municipal, català i estatal han ratificat el paper fonamental que l’Agència Europea de Medicaments té com a garant de la seguretat sanitària al si de la Unió Europea, i han subratllat els efectes positius que comportaria per a Barcelona esdevenir la seu d’aquest organisme, ja que en potenciaria la rellevància en tot el sector sanitari i impulsaria el sector de la salut i el farmacèutic. Al mateix temps, actuaria com a dinamitzador empresarial i dels serveis.

Més informació

Compartiu aquest contingut