Emotiu record i reconeixement a Muriel Casals

13/02/2017 10:42

Municipal. “Ens ha transmès l’exemple de la seva manera de fer política, una excepcional i valuosa combinació de fortalesa, respecte, ètica i capacitat d'escoltar”, ha assenyalat l’alcaldessa, Ada Colau, en l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat.

Barcelona ha homenatjat Muriel Casals un any després de la seva mort. L’alcaldessa Ada Colau ha presidit aquest dilluns a la tarda el lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat a Muriel Casals, a títol pòstum, en un acte celebrat al Saló de Cent. El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar atorgar-li la màxima distinció de la ciutat per la seva trajectòria personal i les seves fortes conviccions en defensa de la democràcia, la llibertat i Catalunya des del respecte i la voluntat de diàleg permanent.

“La Muriel era una dona compromesa i treballadora. Ens ha transmès l’exemple de la seva manera de fer política, una excepcional i valuosa combinació de fortalesa, respecte, ètica i capacitat d’escoltar”, ha assenyalat l’alcaldessa. Colau ha afegit que en moments com l’actual, en què el món viu crisis polítiques, socials, econòmiques i humanitàries d’un gran abast, “ens cal que el seu llegat, el seu compromís i el seu tarannà dialogant i respectuós ens inspirin i ens orientin”.

En l’homenatge també han intervingut el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ha dedicat unes paraules a Casals. En l’acte han participat també familiars i amics de Muriel Casals.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, ha recordat el treball fet per Muriel Casals en diversos àmbits, com a lluitadora antifranquista, economista crítica a la universitat pública, investigadora social, activista i defensora de la llengua i la cultura catalanes. “Va ser un pont de ciutadania”, ha subratllat Pisarello, que n’ha elogiat també el tarannà republicà.

Més informació

Compartiu aquest contingut