Implicació directa de l'Ajuntament i l'AMB per solucionar la vaga del metro

20/07/2017 19:30

Mobilitat. Les dues administracions amplien i reforcen el seu equip negociador amb la voluntat de traslladar al comitè d’empresa una sèrie de millores en les condicions laborals dels treballadors i les treballadores.

El gerent municipal, Jordi Martí, i el coordinador de serveis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eduard Saurina, s'incorporen a l'equip de negociació que, amb la mediació de la Generalitat de Catalunya, treballa per solucionar l'actual vaga del metro de Barcelona.

Aquest reforç de l’equip negociador serà immediatament comunicat a la Generalitat per tal de refermar la disponibilitat i implicació directa de les administracions en la superació d’un conflicte que afecta greument la vida diària dels veïns i les veïnes de la ciutat.

La voluntat de l’Ajuntament és tornar al més aviat possible a la taula de negociació per poder complir amb el seu deure amb la ciutadania de garantir els serveis públics de transport. L’actual oferta negociadora es concreta en un increment salarial del 7%, la internalització de 370 treballadors, que passarien a jornada completa, i la creació de nous torns que permetin la conciliació familiar.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que hi ha objectius compartits amb els treballadors i les treballadores del metro i que les propostes de l’equip negociador ara reforçat “es plantegen com a millores que, en cap cas, impliquen retallades ni acomiadaments“.

 

 

Compartiu aquest contingut