La tecnologia, present als deu districtes de la ciutat amb la Mobile Week BCN

14/02/2017 19:38

MWeekBCN. Les activitats paral·leles al Mobile amplien la seva perspectiva cap als barris, les dones i els joves.

Entre el 20 de febrer i el 2 de març la ciutat té una llista ben llarga de propostes relacionades amb les noves tecnologies. La Fundació Mobile World Capital Barcelona ha ampliat el programa d’activitats amb iniciatives descentralitzades relacionades amb l’economia social amb el nom de Mobile Week Barcelona

Durant la Mobile Week Barcelona, del 20 al 26 de febrer, es relaciona l’art i la tecnologia amb una desena de rutes, diàlegs que conviden a reflexionar sobre l’ús i l’impacte de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i deu creacions artístiques repartides pels deu districtes de la ciutat i a més de seixanta espais. L’objectiu d’aquesta iniciativa és mostrar el potencial de transformació digital en diversos sectors de la societat i de l’economia en diversos àmbits com la indústria, l’emprenedoria, l’educació i la ciutadania.

Durant la presentació de les activitats paral·leles del Mobile World Congress, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit: “La Mobile Week promou els debats associats a la tecnologia, la filosofia i l’ètica i pretén descentralitzar el congrés més enllà del seu espai a la Fira.” L’alcaldessa també s’ha referit a l’estudi de la Fundació Mobile World Capital sobre la bretxa digital i ha explicat que l’anàlisi comparatiu de districtes ha donat fruits i s’han desenvolupat plans formatius per a joves i gent gran a Nou Barris, Sant Martí, Sant Andreu i Gràcia.

Com a resultat dels acords amb Fira de Barcelona, el 4YFN i Barcelona Activa, s’organitzaran visites guiades per a col·lectius de dones, joves de Nou Barris i empreses del Bon Pastor i la Marina. Alhora, també s’ha creat el Mobile Youth Festival, per acostar la tecnologia als joves i convidar-los a reflexionar sobre els possibles usos dels mòbils.

4YFN i Women4Tech

A més, l’edició d’enguany del 4YFN reunirà 600 empreses emergents, més de 700 inversors i espera rebre 20.000 visitants, un 60% més que en l’edició anterior. Dins d’aquesta trobada d’empreses emergents, l’estand de Barcelona Activa aplegarà 24 empreses que formen part dels vivers i les incubadores en programes de l’Agència de Desenvolupament Local.

D’entre totes les activitats incloses dins del programa de 4YFN i el Mobile World Congress, la perspectiva de gènere en la indústria del mòbil pren especial rellevància amb el Women4Tech. La trobada inclourà experiències i perspectives de dones per oferir solucions i alternatives al forat de gènere.

Més informació

Compartiu aquest contingut