"Prosperitat i igualtat, desenvolupament i sostenibilitat"

27/02/2017 13:02

Tecnologia. Més enllà d’acollir el congrés de telefonia mòbil més important del món, cal assegurar que les noves tecnologies donin més oportunitats i no accentuïn les desigualtats ni creïn fractures socials.

La celebració del Mobile World Congress a Barcelona torna a convertir la ciutat comtal en la capital de la tecnologia. Més enllà de l’impacte econòmic de l’esdeveniment, que dura quatre dies, les autoritats municipals reclamen que la tecnologia millori les condicions de tots els ciutadans i permeti combinar “prosperitat i igualtat, desenvolupament i sostenibilitat”.

De forma protocol·lària, el Mobile World Congress es va obrir diumenge a la nit amb un sopar de benvinguda al Palau de la Música ofert per la Fundació Barcelona Mobile Capital i l’associació d’operadors de mòbils GSMA. A l’acte van assistir l’alcaldessa, Ada Colau, i el president de la Generalitat, entre altres personalitats.

En la seva intervenció, Colau va mostrar-se satisfeta perquè Barcelona aculli el congrés de telefonia més important del món, però va subratllar que el Govern municipal pren mesures perquè l’esdeveniment “estigui més obert a la ciutadania i tingui un impacte social i econòmic més gran”. L’alcaldessa va subratllar que les tecnologies poden oferir grans oportunitats, però va alertar: “Hem d’assegurar-nos que s’utilitzen de la manera adequada, per no accentuar les desigualtats ni crear noves fractures socials.”

Més informació

Compartiu aquest contingut