Set municipis de l'àrea metropolitana s'uneixen per defensar la gestió pública de l'aigua

22/03/2017 13:39

Ecologia. La xarxa, oberta a altres municipis i entitats, la formen Badalona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa, a més de Barcelona.

El Dia Mundial de l’Aigua ha estat el dia escollit per presentar l’Associació de Municipis per la Gestió Pública de l’Aigua. Formada per set municipis, l’associació aposta per una gestió pública de l’aigua que garanteixi que tothom hi tingui accés i que no se’n privi a ningú per motius econòmics o socials.

Barcelona, Badalona, Cerdanyola del Vallès, el Prat de Llobregat, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa han fet front comú per optar per una gestió pública de l’aigua, que sigui transparent i participativa. Per aquest motiu han impulsat la creació d’una xarxa de municipis compromesos amb la gestió pública d’aquest bé comú.

L’Associació de Municipis per la Gestió Pública de l’Aigua s’ha presentat aquest matí, en un acte en què han participat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà; l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor; l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

L’associació té com a objectiu promoure i impulsar la gestió pública de l’aigua i donar suport a tots els municipis que optin per aquest model de gestió. Tot i que s’articula com una associació de municipis, també està oberta a ens supramunicipals, sectors acadèmics i societat civil organitzada. “Aspirem a ser més”, ha dit l’alcaldessa, Ada Colau.

Segons ha explicat Colau, la gestió pública és la més habitual a escala mundial, ja que prop del 90% de la població rep l’aigua a partir d’operadors públics, i ja hi ha moltes ciutats que en aquests moments es decanten per recuperar la gestió pública d’aquest servei. “L’aigua és un bé de primera necessitat i no una mercaderia, i com a dret fonamental ha de ser gestionada amb criteris d’interès general”, ha assegurat.

 

Més informació

Compartiu aquest contingut