Disseny murals de ceràmica i esgrafiat. Escola Massana.

L’Escola Massana treballarà amb el seu alumnat el disseny de dos murals, un de ceràmica i un d’esgrafiat. Els murals s’executaran durant el 2018 en dos punts de la ciutat situats en un eix comercial.

Persianes literàries

El projecte “Persianes literàries” proposa que els comerços facin una intervenció artística en el paisatge urbà pintant, a les seves persianes, motius literaris (des de fragments de novel·les fins a poesies visuals) que tinguin relació amb Barcelona. L’activitat forma part del Pla de foment de la lectura.

Visites guiades als museus municipals per als comerciants

S’oferiran visites guiades a grups de comerciants amb l’objectiu de millorar la seva percepció i el seu coneixement dels museus. Es proposen visites als museus municipals següents: MUHBA Plaça del Rei, Museu del Disseny, Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, Museu Frederic Marès, Museu de Cultures del Món, Museu Etnològic de Barcelona, El Born Centre de Cultura i Memòria, Castell de Montjuïc, Museu de Ciències Naturals (Museu Blau), Museu de la Música.

Retrats de barri a través del petit comerç

“Retrats de barri” és un projecte educatiu en què l’alumnat d’instituts i escoles de Barcelona descobrirà els comerços del seu barri a través de la fotografia. Els projectes que en resultin s’editaran en format catàleg, formaran part d’una exposició dissenyada i executada per l’alumnat mateix i també s’exhibiran de forma virtual al web www.fotografiaencurs.org.

Homenatge a la Casa Vicens (Gran de Gràcia)

Per celebrar la inauguració de la Casa Vicens de Gaudí, els comerciants de l’Eix Gran de Gràcia dedicaran els seus aparadors i interiors a l’opera prima de Gaudí. El disseny dels aparadors es farà des de les escoles d’aparadoristes i interioristes de Barcelona, que s’inspiraran en la Casa Vicens i utilitzaran materials “pobres” o reciclats.

Persianes vestides d’art (Sants-les Corts)

Després del projecte de persianes artístiques que es va fer a la fi del 2016, l’Eix Sants - les Corts portarà a terme dues noves accions: l’edició d’un llibre per difondre el projecte, tant les pintures com els seus autors, i l’elaboració de material de difusió per crear rutes per als establiments que van vestir d’art les seves persianes.

El comerç de Sant Andreu, part de la teva vida

Al voltant de cada comerç, hi ha una història. Algunes d’aquestes petites històries es podran descobrir a través de les persianes dels comerços de Sant Andreu, amb missatges i dibuixos dissenyats i pintats pels estudiants de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja. Un codi QR al peu de cada persiana ens deixarà veure l’artista pintant l’obra mentre sentim la narració de la història.

 • Trencadís del Palau de la Música Catalana
 • Persiana decorada a una botiga del barri Gòtic
 • Persianes vestides d’art al barri de Sants
 • Museu Picasso
 • Casa Vicens de Gaudí
 • Museu Nacional d’Art de Catalunya
 • Trencadís del Palau de la Música Catalana
 • Persiana decorada a una botiga del barri Gòtic
 • Persianes vestides d’art al barri de Sants
 • Museu Picasso
 • Casa Vicens de Gaudí
 • Museu Nacional d’Art de Catalunya