El Modernisme i Gaudí, al comerç de barri

Comerç. Dins de l’Any del Comerç i la Cultura, el comerç de l’entorn de l’avinguda de Gaudí organitza activitats de dinamització dedicades al Modernisme.

L’entorn de l’avinguda de Gaudí està relacionat amb el Modernisme i dos dels monuments emblemàtics que el representen, la Sagrada Família i el recinte de l’Hospital de Sant Pau. El comerç de la zona li ret homenatge amb diverses iniciatives: elements decoratius modernistes amb informació cultural, una col•lecció de targetes postals i un joc de pistes sobre Gaudí.

Aquesta iniciativa, que forma part de l’Any del Comerç i la Cultura, aporta als visitants informació sobre el Modernisme, la història del barri, la vida dels arquitectes Antoni Gaudí i Lluís Domènech i Montaner, i també de les tradicions culturals i gastronòmiques locals.

Una part del projecte ha consistit en l’ambientació modernista dels establiments comercials i de restauració i dels seus aparadors. Aquesta ambientació inclou elements de realitat augmentada amb informació cultural i altres elements de decoració efímers. El disseny d’aquests elements s’ha fet a través d’un concurs adreçat als alumnes d’escoles de disseny i aparadorisme de la ciutat.

També s’ha organitzat un joc de pistes sobre els secrets de Gaudí, basat en l’observació i la deducció. Aquesta és una activitat gratuïta per a famílies amb infants a partir de 10 anys.

Per últim, els clients i clientes de les botigues del barri rebran com a obsequi una col·lecció de targetes postals amb imatges sobre el Modernisme.