La Rambla vol vendre flors

Comerç. El projecte "Flors a la Rambla", que es presenta dins de l’Any del Comerç i la Cultura, vol promoure la venda de flors en aquest passeig.

La Rambla no seria la Rambla sense la venda de flors. Hi ha constància de venedores de flors des del segle XIII i les primeres parades daten de l’any 1853. "Flors a la Rambla" vol promoure aquesta tradició mitjançant un projecte que també té un component social, amb la formació i contractació de persones en situació d’atur. L’escenari és la parada de flors número 7 (Flors Maria) a la Rambla de Sant Josep.

“Flors a la Rambla”, que es presenta dins de l’Any del Comerç i la Cultura, és un projecte en què participen Amics de la Rambla, la Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona, l’Escola de Disseny Floral, el Gremi de Floristes, la Fundació Tot Raval, Impulsem i el Mercat de la Boqueria.

El projecte es desenvolupa entre octubre i desembre al voltant de la parada de flors número 7 de la Rambla, Flors Maria, que estava desocupada des de la jubilació del florista concessionari a final del 2017.  El primer pas va ser l’organització d’un curs d’iniciació a la floristeria per a persones en situació d’atur, que tenia com a pràctica decorar aquesta parada, per transformar-la en un espai o monument que fomenti l’art floral i la tradició de la venda de flors.

La nova decoració floral es va presentar el 6 d’octubre per la Festa del Roser. Des de llavors s’està mantenint i evolucionarà fins a final de desembre. Per fer aquest manteniment s’han contractat dues de les persones que van assistir al curs.

 Aquesta iniciativa reivindica les flors de la Rambla com un dels símbols de Barcelona.