L’òpera torna a Nou Barris

Nova edició del “Liceu a la fresca” amb la projecció a la plaça Major de Nou Barris de l’òpera Manon Lescaut de Puccini

Nova edició del “Liceu a la fresca” amb la projecció a la plaça Major de Nou Barris de l’òpera Manon Lescaut de Puccini

El “Liceu a la fresca” torna a Nou Barris. El proper dissabte 16 de juny, a les 22 h, i organitzat pel Districte, les persones amants de l’òpera i les que sentin curiositat pel gènere tenen una cita a la plaça Major de Nou Barris. En una transmissió simultània que es farà des del mateix Liceu i que es podrà seguir des de diferents punts de Catalunya i de la resta de l’Estat, França, Portugal, Itàlia i Andorra, s’hi projectarà en una pantalla gegant l’òpera Manon Lescaut, de Giacomo Puccini.

L’activitat és gratuïta però es pot adquirir una entrada anticipada a les botigues associades als eixos comercials del districte a canvi d’una compra. Les descobrireu perquè hi tindran un cartell a l’entrada promovent l’activitat. Les persones que tinguin entrada podran accedir a la improvisada platea a partir de les 21 h. Les que no, a partir de les 21.15 h.

Manon Lescaut

Al llarg dels quatre actes que la integren, Manon Lescaut narra l’ascensió i la caiguda de la jove Manon, adolescent amant de la mundanitat i dels plaers ràpids i fàcils, tot i l’amor sincer que la uneix a Des Grieux. Aquest és un jove burgès que acompanya Manon fins a veure-la morir “sola, perduda, abandonada” al desert de Louisiana, on és condemnada acusada d’exercir la prostitució.

Estrenada a Torí el 1893, Manon Lescaut va ser el primer gran èxit de Giacomo Puccini (1858-1924), un dels compositors més rellevants de la generació del conegut com a verisme, en què preval l’emoció i la versemblança de les emocions en l’òpera, superats ja els postulats del bel canto i del romanticisme. La tercera òpera de Puccini consolida l’estil que caracteritzaria a partir d’aleshores la seva obra, veritable apoteosi del melodrama.

L’Any del Comerç i la Cultura

L’activitat enguany s’emmarca en l’Any del Comerç i la Cultura, que fins a l’octubre oferirà als ciutadans i ciutadanes un ventall ampli d’activitats que posaran en relleu el magnífic aparador cultural de Barcelona i la identitat històrica del comerç de la ciutat.

Durant un any sencer, Barcelona viu un continu d’activitats que relacionen la seva economia plural i pròxima i la seva creativitat i iniciativa cultural. Així, a banda de l’òpera, també hi trobem dansa, teatre, lectura de poemes, concursos literaris i cinematogràfics, exposicions de fotografia, escultura i pintura, rutes comentades o descomptes per a espectacles, que s’aniran repartint per tots els eixos comercials de la ciutat fins a l’octubre.